Търсене в този блог

четвъртък, 24 юни 2010 г.

Пестете енергия с вашия климатик!


Съвети за спестяване на енергия и максимизиране на охлаждането



1. Намерете професионалист, който да се грижи за профилактиката на климатика ви и да наблюдава работата му през определени периоди. Добрата поддръжка=по-малко консумирана енергия.

2.Поддържайте външното тяло на климатика си чисто. Редовно почиствайте листата, остатъци и замърсявания. Всеки месец, използвайки прахосмукачка с четка, на ниски обороти. Почистете перките по този начин, можете също да пръскате с вода, с ниско налягане.

3.Настройте температурата за летния сезон на не по-малко от 25 градуса! Така климатикът ще харчи 40% по-малко ток!

4.Когато си купувате климатик за стайно помещение, уверете се в правилните размери. Често хората правяр грешката да закупят климатик, който е по-голям от необходимото. Така ще го включвате и изключвате по-често, което означава по-голям дискомфорт и по-голям разход на енергия. Разбира се, най-доброто решение в този случей са инверторните климатици.

И в заключение помислете не само за финансовата страна на въпроса - консумацията на електричество е навик, който ще претърпи много трансформации в близко бъдеще. Можем да започнем от днес да прилагаме повече енергийно ефективни продукти и методи във всекидневието си.
бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар